• May 31, 2021

JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY GEOSTAV CZECH a.s.

1. Práva spojená s akcií na jméno je oprávněna vykonávat osoba uvedená v seznamu akcionářů, nestanoví-li zákon jinak, ledaže se prokáže, že zápis v seznamu neodpovídá skutečnosti. Neodpovídá-li zápis v seznamu akcionářů skutečnosti, je oprávněn vykonávat akcionářská práva majitel akcie na jméno. 

2. Akcionář se zúčastňuje valné hromady osobně nebo v zastoupení. Plná moc pro zastupování na valné hromadě musí být písemná a musí z ní vyplývat, zda byla udělena pro zastoupení na jedné nebo více valných hromadách. Akcionáři se prokáží platným průkazem totožnosti. Zástupce právnické osoby se navíc prokazuje předložením aktuálního výpisu z obchodního rejstříku znějícího na zastupovanou osobu, nebo dokladem o evidenci u jiného orgánu. Zmocněnec navíc odevzdá plnou moc s úředně ověřenými podpisy osob oprávněných zavazovat společnost. Z plné moci musí vyplývat, zda byla udělena k zastupování na jedné nebo více valných hromadách. 

3. Při prezenci obdrží akcionář nebo jeho zástupce prezenční lístek.

4. Kromě akcionářů se valné hromady mohou zúčastnit i další osoby dle rozhodnutí představenstva.

5. Na valné hromadě probíhá hlasování aklamací zvednutím prezenčního lístku.

6. Před zahájením každého hlasování musí být návrh usnesení přesně a srozumitelně formulován. 

12.  Nejdříve se hlasuje o návrzích představenstva a dozorčí rady nebo o návrhu orgánu, který valnou hromadu svolal. V případě, že tento návrh není schválen, hlasuje se o dalších návrzích k předloženému bodu v tom pořadí, jak byly předloženy. Pokud je některý z těchto návrhů schválen, o dalším se již nehlasuje. 

 

představenstvo společnosti