• May 31, 2021

POZVÁNKA na řádnou valnou hromadu akcionářů společnosti GEOSTAV CZECH a.s., se sídlem Praha 5, Elišky Přemyslovny 380, IČO: 45273588, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, v oddílu B, vl. 1507 (dále jen “Společnost“).

Představenstvo společnosti GEOSTAV CZECH a.s. svolává řádnou valnou hromadu akcionářů na den 30. 6. 2021 od 11.00 hod., která se bude konat v zasedací místnosti Společnosti v budově Mapol, Elišky Přemyslovny 1343, Praha 5. Registrace akcionářů bude probíhat v místě konání valné hromady od 10,30 hod.

Nejpozději dnem uveřejnění této pozvánky je na internetových stránkách Společnosti www.geostav.com a v sídle Společnosti  k nahlédnutí jednací řád valné hromady. Akcionářům ani jejich zástupcům nepřísluší náhrada nákladů spojených s účastí na valné hromadě.

 I. POŘAD VALNÉ HROMADY

  1. zahájení a volba orgánů valné hromady (předsedy valné hromady, zapisovatele, dvou ověřovatelů zápisu a osobu pověřenou sčítáním hlasů)
  2. rozhodnutí o změně stanov Společnosti
  3. zpráva představenstva o podnikatelské činnosti a stavu jejího majetku, návrh na rozdělení hospodářského výsledku za rok 2020
  4. zpráva představenstva o vztazích mezi propojenými osobami za rok 2020 („zpráva o vztazích“)
  5. zpráva auditora o ověření účetní závěrky, výroční zprávy a zprávy o vztazích za rok 2020
  6. zpráva dozorčí rady k výroční zprávě, zprávě o vztazích, účetní závěrce a návrhu na rozdělení hospodářského výsledku za rok 2020
  7. schválení řádné účetní závěrky, výroční zprávy a návrhu na rozdělení hospodářského výsledku za rok 2020
  8. určení auditora pro ověření účetní závěrky pro období roku 2021
  9. závěr

 

 II. NÁVRHY USNESENÍ, ZDŮVODNĚNÍ, STANOVISKA PŘEDSTAVENSTVA: 

 K bodu I.1. pořadu valné hromady představenstvo navrhuje přijetí tohoto usnesení:

„Valná hromada volí předsedu valné hromady a zároveň ověřovatele zápisu v jedné osobě, zapisovatele a osobu pověřenou sčítáním hlasů.“

Odůvodnění usnesení: Volba probíhá v souladu s ust. § 422 zákona o obch. korporacích č. 90/2012 Sb. („ZOK“). Návrh na personální obsazení orgánů VH bude konkretizován při jejím zahájení.

K bodu I.2. pořadu valné hromady představenstvo navrhuje přijetí usnesení, podle něhož Valná hromada schvaluje změnu stanov Společnosti

  • v § 2 Sídlo společnosti takto: Sídlem společnosti je Praha.
  • v § 5 odstavec 1 takto: Za společnost jednají předseda představenstva samostatně nebo společně dva členové představenstva.

Podepisují se tak, že k napsané nebo natištěné obchodní firmě připojí svůj podpis spolu s označením své funkce.

Odůvodnění usnesení: Změna sídla podle §2 Stanov z konkrétní adresy na označení obce umožní představenstvu Společnosti operativnost při řešení změny sídla v rámci hl. m. Prahy. Změna v zastupování Společnosti podle §5 odstavec 1. Stanov umožní potřebnou větší zastupitelnost při jednání za Společnost.

K bodu I.3.  Návrhy usnesení jsou uvedeny níže u bodů I.7.1., I.7.2. a I.7.3. včetně odůvodnění a bude o nich hlasováno v rámci bodu I.7. pořadu

K bodu I.4. Podle § 84 odst. 1 ZOK je představenstvo povinno seznámit akcionáře se závěry zprávy o vztazích. O této zprávě se nehlasuje. Předložená zpráva o vztazích mezi propojenými osobami za rok 2020 je podle přesvědčení představenstva úplná a pravdivá.

K bodu I.5. Akcionářům bude přednesena zpráva auditora o ověření výroční zprávy, zprávy o vztazích a účetní závěrky za r. 2020. O této zprávě se nehlasuje. Představenstvo prohlašuje, že auditor při výkonu své působnosti neshledal žádné závažné nedostatky.

K bodu I.6. Akcionářům bude přednesena zpráva dozorčí rady k výroční zprávě, zprávě o vztazích, účetní závěrce a návrhu na rozdělení hospodářského výsledku za rok 2020. O této zprávě se nehlasuje. Představenstvo prohlašuje, že dozorčí rada nevznesla žádné výhrady k uvedeným dokumentům.

K bodu I.7. pořadu valné hromady představenstvo navrhuje přijetí těchto usnesení:

I.7.1. Valná hromada schvaluje řádnou účetní závěrku za rok 2020.

I.7.2. Valná hromada schvaluje výroční zprávu za rok 2020

I.7.3. Valná hromada schvaluje rozdělení zisku společnosti za r. 2020 tak, že hospodářský výsledek za rok 2020 v celkové výši 1.560.903 Kč bude po provedení nezbytných odvodů v částce ponechán na účtu nerozděleného zisku.

Odůvodnění usnesení: 

K usnesení I.7.1GEOSTAV CZECH a. s. je podle zákona o účetnictví povinna sestavovat řádnou účetní závěrku a podle zákona o obchodních korporacích ji představenstvo předkládá ke schválení valné hromadě. Řádná účetní závěrka za rok 2020 je k dispozici v sídle společnosti a na internetové adrese společnosti www.geostav.com a bude součástí výroční zprávy Společnosti za rok 2020. Hlavní údaje řádné účetní závěrky za rok 2020 v tis. Kč jsou: TRŽBY celkem: 79.881, HOSP. VÝSL.:1.560.  Představenstvo prohlašuje, že předložená řádná účetní závěrka za rok 2020 poskytuje věrný a poctivý obraz o účetnictví a finanční situaci společnosti, přičemž nebyla zpochybněna ani dozorčí radou ani auditorem.

K usnesení I.7.2Výroční zpráva představuje věrný a souhrnný obraz stavu společnosti, jak z hlediska jejího dalšího směřování, tak z pohledu jejího aktuálního hospodářského stavu.

K usnesení I.7.3Rozhodnutí o vypořádání hospodářského výsledku náleží v souladu s ustanovením § 421 odst. 2 písm. h) Zákona o obchodních korporacích č. 90/2012 Sb. do působnosti valné hromady. Představenstvo navrhuje převést zisk za rok 2020 na účet nerozděleného zisku, a to z důvodu vytvoření rezervy pro příští rozvoj společnosti. Získané prostředky budou použity na další investiční záměry společnosti.

K bodu I.8. pořadu valné hromady představenstvo navrhuje přijetí tohoto usnesení:

Valná hromada určuje jako externího auditora společnosti za účetní období roku 2020 BILANCE ALFA s.r.o., IČO: 25589865, sídlem Rosická 367 Tetčice.

Odůvodnění usnesení: Toto rozhodnutí je nutno učinit na základě ust. § 17 zákona č. 93/2009 Sb., o auditorech. Jmenovaná společnost splňuje požadavky podle zák. č. 93/2009 Sb. a tuto působnost řádně vykonávala již v minulosti.

V  Praze dne 20. 5. 2021

Ing. Jiří Břinčil

předseda představenstva